Een proxyserver is een tussenstation tussen je computer en internet; deze wordt vaak gebruikt om je echte locatie te verbergen en je websites te kunnen laten bezoeken die anders geblokkeerd zouden zijn. Maar niet alle proxy’s bieden dezelfde bescherming van uw privacy als een VPN. Wanneer je ExpressVPN gebruikt, heb je geen extra proxy nodig.

Wanneer je problemen ervaart met het gebruiken van het internet, kan het zijn dat het gebruik van een proxyserver is ingesteld.

NB: De stappen die hieronder beschreven worden, helpen je toegang te krijgen tot online streamingdiensten. Wanneer je geen toegang krijgt tot een dienst omdat er een VPN of proxy wordt gedetecteerd, kun je voor directe ondersteuning contact opnemen met de ExpressVPN-helpdesk.

Voor instructies over het uitschakelen van je proxy in Chrome, kun je het hoofdstuk raadplegen dat bij je apparaat hoort.

Ik zit op…

Windows
Mac

Proxy uitschakelen voor Chrome op Windows

1. Klik op het Chrome-menu in de toolbar van de browser.
    Click "Google Chrome Menu."
  2. Kies Instellingen.
    Click "Settings."
  3. Klik op Systeem.
  4. Onder het kopje “Systeem” klikt je op Open proxy-instellingen.
  5. Schakel onder Automatische proxy-instelling, Automatische detectie-instellingen uit.Toggle "Automatic detect settings" off.
  6. Schakel onder Handmatige proxy-instelling de optie Een proxyserver gebruiken uit.Toggle "Use a proxy server" off.
  7. Klik op Opslaan

Terug naar boven

Proxy uitschakelen voor Chrome op Mac

1. Klik op het Chrome-menu in de toolbar van de browser, en kies Instellingen.
    Click "Settings."
  2. Klik aan de linkerkant van het scherm op Systeem.
  3. Onder “Systeem” klikt u op Proxy-instellingen openen. Dit opent het venster Netwerkinstellingen.
    Click "Open your computer’s proxy settings."
  4. Schakel op het tabblad Proxy’s elk protocol uit.
  5. Klik op OK en dan op Toepassen. Je kunt nu alle andere menu’s sluiten.

Terug naar boven

Nog meer vragen?

Als je nog meer vragen hebt of als je geen toegang krijgt tot bepaalde websites of diensten, kun je voor onmiddellijke ondersteuning contact opnemen met de helpdesk van ExpressVPN.